Az eladó ingatlan környezete

Ingatlan leírásaCsaládi ház adataiKörnyezet KépgalériaKapcsolat Dokumentumok

Az ingatlan irányára: 

19.800.000,00 Ft  (64.000,00 €)

Az eladó ingatlan tulajdonosa, értékesítője magánszemély (tulajdoni hányad 1/1):

Tóth Ferenc

Tel: +36 70 5174661
E-mail: tothfi@gmail.com

Hercegszántó és az ingatlan környezetének bemutatása

Hercegszántó az 51-es főközlekedési út mellett, a Duna és az országhatár szegletében található, az ingatlan, a lakóház, csendes mellékutcában, családi ház beépítésű környezetben, a településközponthoz közel helyezkedik el.

Posta 200 m, Közétkeztetési konyha 200 m, Művelődési Ház 200 m, Gyógyszertár 300 m, Általános Iskola 300 m, Élelmiszerüzlet 300 m, TÜZÉP 300 m, Óvoda 400 m, Tornacsarnok 400 m, Diákotthon 400 m, Buszmegálló 500 m, Bank 500 m, Polgármesteri Hivatal 600 m, Vendéglő 600 m, Háziorvosi Rendelő 600 m, Gyermekorvosi Rendelő 600 m, Védőnői Szolgálat 600 m, Fogorvosi Rendelő 700 m, Idősek Napközi Otthona 700 m, Római Katolikus Templom 900 m, Szerb Ortodox Templom 900 m, Baptista Imaház 900 m, Rendőrség 1 km, Sportpálya 1 km, Határátkelő 2 km, Vodica-Máriakert Kegyhely 2 km, Horgászvíz 3 km, Duna Dráva Nemzeti Park 6 km, Karapancsa Vadászkastély 7 km, Termálfürdő (Dávod) 10 km, Duna 12 km, Komp (Mohács) 24 km, M6 autópálya 26 km, Kórház (Baja) 34 km,Vasútállomás (Baja) 35 km.

Országos műemléki védelem alatt áll a Nagyboldogasszony (Mária Mennybemenetele) Római Katolikus Templom (műemlék jellegű), a Görögkeleti Szerb Ortodox (Isten Anyja születése) Templom (műemlék jellegű), a Karapancsai Vadászkastély (műemlék jellegű), Kiskastély és majorsági épületek. Ipari műemlék a Karapancsai Szivattyútelep.

Vodica-Máriakert Kegyhely néven helyi védelem alá került a belterülettől K-re lévő búcsújáró hely (zarándok hely).

A községben, a határátkelő közelségégéből adódóan számottevő a tranzit- és bevásárló turizmus.

Az "Alsó-Dunamente országos kerékpárút (6.C jelű Euro Velo®)" Mohács-Hercegszántó-(Szerbia) útvonala a Duna töltésén érkezik be Hercegszántóra, majd Hódunán, Karapancsán és a központi belterületen át (Kossuth Lajos utca - Dózsa György utca) az 51-es főút mentén éri el az országhatárt, kiszolgálva a növekvő kerékpáros turizmust.

A települést körülvevő élővizek (Duna, Kadia, Klágya, Ferenc-csatorna) az evezős és a horgász turizmust kedvelők célpontja.

Hercegszántó külterületének Ferenc -tápcsatorna és a Duna között elhelyezkedő része a Duna-Dráva Nemzeti Park területébe tartozik. 

A Karapancsa-erdő természeti értékei és idegenforgalma folytán is jelentős szerepet játszik a község életében. 
Kezelője a Gemenc Zrt. létrehozta a Budzsak-Hódunai parkerdőt, valamint a Kadia-Ó-Duna tanösvényt a természeti értékek megismertetésére. A Gemenc Zrt. színvonalas vadgazdálkodást folytat (gímszarvas, vaddisznó), amit a világelső trófeák is fémjeleznek, jelentős vadászturizmust generálva. 
A Karapancsa vadászmajor (kastély, kastélypark, kiskastély, uradalmi épületek) ideális helyszín esküvők, lakodalmak, egyéb magas színvonalú szolgáltatásokat és környezetet igénylő események megrendezésére. A vendégek előzetes bejelentkezéssel erdei lovas fogatozáson is részt vehetnek. 
A kiskastélyban múzeumot rendeztek be, melyben a főhercegi birtok története, vadászati és néprajzi gyűjteménye illetve a fejedelmi vadászatokról készült korabeli fotók és trófeák kerültek kiállításra. 
A nagykastély szomszédságában található az előadóteremmel és háttérlétesítményekkel rendelkező modern, új pavilonépület, ahol az igényesen kialakított szálláshelyek mellett a pihenést, a rekreációt nyújtó sokrétű szolgáltatások, konferenciák és továbbképzések szervezésének, lebonyolításának a lehetősége is biztosítva van.

A közeli Dávod település termálfürdője jó lehetőséget teremt a szolgáltatásai iránt érdeklődők, a gyógyulni, pihenni, kikapcsolódni kívánók számára.

Ha Ön csendre, pihenésre, nyugodt otthonra vágyik, értékeli a természetet, az erdők és a vízi világ növényzetét, állatvilágát, vagy szeret horgászni, vadászni, esetleg igényli a termálvíz segítő erejét, akkor az eladó hercegszántói ingatlanban ezt mind megtalálja.

Eladó használt személyautók